Hello! 大家好!魚蛋姐又出動飲飲食食喇~ 今次去到銅鑼灣搵食,想食個下午茶,但狐狸先生話我知已經5點3。要快行搵餐廳。目標已經鎖定:炸脾薯條加凍鴦。路經此龍城冰室,下午茶去到6點,有炸脾加薯皇餐。寫得出薯皇應該比起普通薯條好少少?入到餐廳,待應哥哥見我疑惑坐邊個位就指示我坐低先,的確減少了我遲疑既時間。一於我都跟返佢既節奏,即刻落埋柯打:「炸脾薯皇飲凍鴦少甜,唔該!」凍鴦嚟先!果然無令我失望,個人喜好係奶重D 。完全符合我既口味,我會形容呢個凍鴦比例係正既!以我飲凍鴦經驗黎講,就算同一間上市連鎖快餐店,啡同茶比例次次飲都唔一樣,但我相信下一次嚟龍城都可以飲到Exactly係呢個比例。薯皇底炸脾面,茄汁隨後跟上。拳頭咁上下大份雞脾!切開,咬落都幾JUICY。薯皇熱辣辣,8成軟身2成脆身。如果要拆開3個items, 去俾價而我又覺得值既我會俾$35炸脾,$15薯皇,$22凍鴦假設$72-實際$45= 賺$27哈哈!

凍鴛鴦

薯皇底炸脾面,茄汁隨後跟上。
炸脾薯條+凍鴦

拳頭咁上下大份雞脾!

切開,咬落都幾JUICY。薯皇熱辣辣,8成軟身2成脆身。

如果要拆開3個items, 去俾價而我又覺得值既
我會俾$35炸脾,$15薯皇,$22凍鴦
假設$72-實際$45= 賺$27
哈哈!
2021-10-04
$45 (Tea)
凍鴛鴦
炸脾薯條+凍鴦