2019-06-20 1524 views
阿仔唔使返學 有個悠閒嘅早上 梗係去嘆返一盅兩味啦想搵間乾乾淨淨又唔會太嘈嘅酒樓 我哋就去咗海港酒樓其實飲咗咁多年茶,對酒樓食物嘅質素都唔會有太大要求, 但係今餐令我食得有d感動🤣🤣 呢到較多特色點心。春捲最怕炸得油膩,食一嚿就唔想食!但係 佢就得好鬆化,細細嚿又易入口,唔會食到個嘴損曬😜蝦餃皮薄餡靚,芋頭糕是芋頭絲炸的好特別(呢樣唔記得影相),芋圓 外脆內軟👍🏻 唔會太甜! 薄撐 粉漿調校得恰當唔會覺得食到成口仔得分將嘅味道 仲加油蔥香味我仲覺得佢加添咗啲韭菜。 叉燒包… 其實中式麵包嘅包皮好考功夫去做,我最怕食嗰啲包皮係一咬鬆散曬, 食到個口好乾或者蒸到濕糴糴, 但係呢個包完全冇呢啲咁差嘅感覺, 我對一般叉燒包嘅感覺都改觀曬lu🤩我哋叫咗九樣點心連埋加一茶位 先大約二百五十蚊我覺得都好抵食👍👍最緊要係啲侍應,識得自動自覺你睇下使唔使加水,你知啦有啲酒樓,你叫極都唔會有人嚟招呼你! 所以我一定會再嚟呢到飲茶
阿仔唔使返學 有個悠閒嘅早上 梗係去嘆返一盅兩味啦

煎薄餐
蛋散
叉燒包
2019-06-19
$80 (Breakfast)