2023-06-02 235 views
終於去咗Murray呢間五星級酒店嘅popinjays試佢地既網紅級下午茶!本身冇包生蠔同魚子醬,但既然黎到咁高級既餐廳,而家唔食幾時食😛以前我怕食生蠔,但係今次嘅生蠔真係好新鮮嘅,第一次享受食蠔既樂趣😋魚子醬都升華左成個tea既檔次,我哋都係即場先加錢升級,加左開心好多~甜品方面,拿破崙好香脆,一咬就有啲酥脆嘅聲音,裡面嘅層次好豐富,有啲甜有啲鹹😌至於芝士蛋糕,佢嘅質地好滑好綿密,芝士味道好濃郁,但又唔會太膩!除咗枱面一set三層高嘅鹹甜點之外,周不時都會有staff pass around 啲隨機小食,例如紅桑子雪糕、松露燒賣等等,但其實齋食本身個set都好飽了臨走個staff仲問我地食唔食macaron,當時已經飽到咩都食唔落☺️唯有婉拒其實除左啲食物做得好精緻之外,職員都好好服務,環境好舒適,慶祝生日或者重要節日都非常之適合