2013-04-28
打算揾間靜靜地嘅地方傾下韓國之旅,看過食評,找上呢間餐廳。門口有點像廚房後門,推門後,地方不能再小。放了4張餐桌,大家背撞背,膝蓋撞枱腳。壁上畫了一幅清雅的油畫,值得一讚。坐下,先看menu : dinner - soup/salad, main course, dessert, tea or coffee (一如menu 所寫,絕無加多或減少)。貢即係食乜呢?原來要問waitress 先知 ... 咁點解擺個meaningless 嘅meun呢?講到食物:mushroom soup - 金寶湯,超鹹。個膠碟好大,d 湯浸唔過隻匙。點解唔用隻細啲嘅碗?起碼可以畢到 d 湯。香草parma ham pasta - pasta 小得可憐,得一塊硬掘掘嘅pama ham. 香草d 味怪鬼地。laichee cake - 誰然細件d, 成晚最好味係佢。好清新。Tea/coffee - 除了5 款咖啡外,其他飲品要加錢。檸茶/水都要加5 蚊??!!重點係,$163餐飯,女孩子食完都唔飽。題外話,當晚8pm 到達,9pm waitress 話約左pest control, 要9:30pm
講到食物:
重點係,$163餐飯,女孩子食完都唔飽。
題外話,當晚8pm 到達,9pm waitress 話約左pest control, 要9:30pm 埋單。 點解唔一早講?我地可以選擇唔喺度食。結果未開始傾就要轉場。
我唔會再幫襯囉!