2017-08-01 1046 views
知道太子附近有間餐廳,第一次聽到餐廳只有6個位,想食都未必食到,都幾矜貴,所以老公話同我book 位試一試,好彩book到我地去到,啱啱就有幾個人食完,我地可以直入坐左最入既位,之後見到有人無book枱問有無位,但聽到今晚full哂全場6個位都係bar 枱加高櫈,坐落感覺都唔算迫,枱下有掛鉤可以掛袋,仲可以睇住廚師下廚,感覺新奇主菜menu唔係好多款,我地好容易揀到要左一個燒美國安格斯肉眼扒配薯蓉,另一個香烤銀鱈魚,但唔係套餐黎,我地加左一份$48揀兩款前菜:日本帶子翠玉冷麵& 炸莫薩里拉芝士,同埋伯爵茶但西餐加前菜無麵包無餐湯,我地感覺唔係好慣兩款前菜都係用小杯裝 ,帶子表面略煎,生熟口感正,底下的翠綠拉面係綠色,拉麵爽口彈牙無比,係非一般拉麵口感炸莫薩里拉芝士,波波球內裡塞滿芝士,輕易做到拉絲,芝士味幾濃由於只有一位廚師,但要煮哂6位客人食物,食客真係要好有耐性,雖然等主菜等左半個鐘先上,但我地邊傾偈邊玩下電話,感覺都唔係好耐香烤銀鱈魚配香橙醬,賣相精美,配菜擺盤精美,包括紅菜頭粒,橙肉,蟲草花,有中西合壁既感覺銀鱈魚味覺道唔錯,口感嫩滑,油分香,但份量唔多,如果有多d配菜會好d另

主菜menu唔係好多款,我地好容易揀到

但西餐加前菜無麵包無餐湯,我地感覺唔係好慣
伯爵茶

日本帶子翠玉冷麵

炸莫薩里拉芝士

香烤銀鱈魚配香橙醬

另一個主菜燒美國安格斯肉眼扒配薯蓉,同銀鱈魚差唔多時間黎,份量都幾大,我地要5成熟,肉眼扒都唔會滲好多血出黎,半生熟既肉眼扒肉質軟腍,口感唔錯,牛味幾濃,可以配檸檬洋蔥醬食,呢個醬味道幾特別,可以提升肉眼扒的肉味
燒美國安格斯肉眼扒配薯蓉

雖然食物味道唔錯,廚師亦好用心烹調食物,但對住廚師下廚,即使開左抽油煙機,油煙味都幾大
Type of Meal
Dinner