2018-12-03 150 views
是日星期六晚上7點,下午畢業,晚上就黎開餐預先訂左位,唔洗等~-餐廳裝修好有香港風味門前仲有個車頭可以比大家打卡由於果日太掛住食所以無影到-友人與我一行五人,鴛鴦湯底就岩哂勁食辣既佢地同完全唔食得辣既我-去到望住張牛既圖,真係好多選擇多到唔知邊樣先岩自己口味好在店員都好nice,有問必答,清晰咁介紹唔同牛既部位既特質-各部位既牛價錢大約$48-$68每碟牛既份量岩岩好,不多不少,又試多幾個部位全晚之中我最記得就係美國天然牛肩胛肉質好嫩,牛味好濃反而上圖白色既牛喉我覺得麻麻,唔夠爽-而唔同朋友對唔同既牛部位都有唔同喜好有兩個朋友覺得下圖既滑尾龍係全晚既favourite ,覺得肉質好滑,好香口-下圖既牛根淥完好腍,好食-唔同人對唔同牛既部位有唔同口味愛牛之人總會搵到岩自己心水既牛順帶一提,店內既涼茶十分真材實料,打邊爐咁熱氣再叫涼茶飲,降火又滋潤-睇得出呢間餐廳既員工好有heart用心經營
是日星期六晚上7點,下午畢業,晚上就黎開餐

預先訂左位,唔洗等~
餐廳裝修好有香港風味
門前仲有個車頭可以比大家打卡
由於果日太掛住食所以無影到

去到望住張牛既圖,真係好多選擇
多到唔知邊樣先岩自己口味

各部位既牛價錢大約$48-$68
每碟牛既份量岩岩好,不多不少,又試多幾個部位
全晚之中我最記得就係美國天然牛肩胛
肉質好嫩,牛味好濃

反而上圖白色既牛喉我覺得麻麻,唔夠爽
而唔同朋友對唔同既牛部位都有唔同喜好

下圖既牛根淥完好腍,好食

唔同人對唔同牛既部位有唔同口味
愛牛之人總會搵到岩自己心水既牛