2022-01-20 30 views
一直都好希望吃茶三千可以開多啲分店,期待已久終於登陸海港城,真係茶飲界中的米芝蓮,最讚當然係佢嘅茶底,來自台灣的高山茶,以萃茶機即時萃取的鮮茶,等嘅時候欣賞調茶的過程覺得好治癒☺️必須一提,包裝方面好精緻,超鍾意佢嘅手提草繩,唔用膠袋環保之餘,感覺好清新好似去郊遊踏青的畫面慢熟濃芋鮮奶($42)芋頭系列有三款,凍凍地飲返杯濃芋鮮奶最好不過,軟糯的芋泥波波,每一口都吃到口感棉密的芋泥,雙重口感太滿足。國王珍珠奶茶($36)人氣之選,茶味恰到好處,完美是70%糖,選用的是鳳眉紅茶,加上濃厚的皇家厚奶,國王珍珠是指大大粒黑糖珍珠,夠哂煙靭Q彈除咗以上呢兩款,私心推薦以下呢個組合,玉露清茶+皇家厚奶+珍珠/仙草凍,半糖,非常清新好飲,新店喺海港城,繁忙時間就算要排隊都可以行吓街先—————————————————吃茶三千尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈2樓OT264號舖—————————————————⠀⠀⠀⠀⠀

慢熟濃芋鮮奶($42)

國王珍珠奶茶($36)

—————————————————

吃茶三千