🍽️ 每逢行過呢間店,成日都係人頭湧湧,今日終於有機會試吓佢哋嘅手藝。首先,佢哋個黃金拿破崙真係賣相勁吸引,一上桌就閃閃發光,頂部嘅酥皮似金磚咁誘人。一啖咬落去,口感夠哂層次,香脆得嚟又唔會太硬,中間夾著滑溜溜嘅忌廉,同甜而不膩嘅芒果醬,想像都流口水😋。點解我要提呢個黃金拿破崙?因為佢真係做到外酥內軟,甜中帶點清新嘅芒果味,食完仲留有回甘,喺平常食過嘅拿破崙中絕對打得出名堂。至於另一道菜式——雪耳蓮子燉湯,各位睇我嘅食評應該都知,我係一個講究原味嘅人。佢哋呢個燉湯,簡直就係單純同純粹嘅代表,飲落溫暖而且提神,真係好適合嚟一碗為自己暖笠笠,解解油膩。總之,呢間店嘅食物有驚喜,有情調,又唔會太貴氣,感覺好接地氣。無論係想飽腹還是想嘆小食,都可以嚟呢度掃下貨,朋友間小聚或者一家人嚟食飯都非常合適。🍜🥮💯