2023-06-30 1593 views
父親已經離開咗我哋好多年啦,每年都乘機同媽媽慶祝母兼父職,又正值差唔多到端午節順便做埋節揀咗喺我家姐住嘅附近,原來開左間嚐囍,我淨係知西環有一間(不過朋友話西環嗰間已經冇咁好食,主打煲仔飯)今次是樂富呢一間,我又覺得正正常常啦我哋四個人叫咗三個餸一個煲仔飯咕嚕斑塊係大家都鍾意食嘅酸微微菜式,如果唔係就會叫咕嚕肉椒鹽九肚魚就係媽媽話叫啲自己整唔到嘅餸,要成獲油炸嘅嘢,而且九肚魚佢話街市買都好貴喎!又的確係幾香口嘢,又係我哋一家都好鍾意食嘅另外就叫咗生菜包,其實呢個最唔抵食超過$100其實係用啲生菜包住啲切晒粒粒嘅材料包括有豆角肉碎,冬菇等等。媽媽話超簡單結果嗰頭食完第二日第三日我夜晚嘅餸就加咗呢樣嘢囉😵‍💫😵‍💫😵‍💫,因為之前食淨左成碟肉餅🫣下次都唔好咁多口煲仔飯,最緊要有飯焦佢做到啊一起就成個底都起晒出嚟😊我哋叫咗白鱔雞 雞超滑、白鱔得兩嚿😮‍💨當然要配埋佢個甜豉油啦除返開,每人都係$100。okok

咕嚕斑塊係大家都鍾意食嘅酸微微菜式,如果唔係就會叫咕嚕肉

除返開,每人都係$100。okok

咕嚕斑塊