2018-06-19 4215 views
上個星期日到左沙田有賽馬,今次就同屋企人去睇賽馬順便去左喜馬當先試下呢邊既半自助餐!一入到黎覺得唔錯既係周圍既環境都好潔淨同埋裝修好有歐洲既風格,感覺幾華麗。服務態度都好有禮貌仲好有友善,一齊同我地傾下今日跑馬既心得!第一時間就緊係去order主菜先,我地總共叫左兩份香煎美國肉眼扒,同埋兩份burger。主菜每位只係得一份,而且有部份要額外加錢,以burger為例,就係唔需要補錢,而香煎美國肉眼扒就需要每份補上$120。呢度同跑馬地馬場既餐廳一樣,都係主菜以外都可以任食!咁係等緊既同時當然係去其他corner攞下野食先。自助餐既部份有沙律以外,仲有刺身!雖然種類唔算好多,但至少都有三文魚,凡立貝同埋吞拿魚,而且味道都唔錯,可以同平日食日式放題既質素差唔多,而且都幾份,吞拿魚食落都覺得好新鮮,而三文魚既紋路都好多。唔食刺身既朋友可以試下佢地既沙律,淨係沙律都有三至四款,而且都好足料,十分推介菠菜西蘭花雞肉沙律!主菜都只係等左十五分鐘就到!果然加左120蚊既餐質素上係有分別!我好喜歡食比較生既牛扒,如果你同一樣都喜歡比較生既牛可能會有啲失望,因為牛扒最多只可以叫五成,但五成都尚可以接受,望

我好喜歡食比較生既牛扒,如果你同一樣都喜歡比較生既牛可能會有啲失望,因為牛扒最多只可以叫五成,但五成都尚可以接受,望落色澤不俗,食落又真係好多肉汁,好有咬口,絕對無失望!
burger其實都唔太差,只係扒個方面太熟,有啲乾,唔夠多汁,而且薯條唔夠爽脆。

食完主菜之後去左自助corner拎甜品同埋生果。甜品有唔同既蛋糕,仲有Häagen-Dazs雪糕。

生果好新鮮,絕對唔係預先切好。

蛋糕有三款,最好食既一定係cheese cake! 檸檬布甸唔太酸同埋又唔太甜,恰到好處!

總結自助區既食物質素值得一讚,但主菜方面一分錢一分貨,想要食好啲就最好upgrade!
2018-06-10
$550 (Lunch)
  • 檸檬布甸
  • 牛扒