2023-08-05
MEMOIR (銅鑼灣)地址:銅鑼灣登龍街28號永光中心17樓有次朋友問我第一次約女仔食飯有咩好介紹喎?我第一時間諗起我前幾日食過一間fusion 菜,環境優靜,菜式精緻美味,打卡一流,位於銅鑼灣核心地帶的樓上鋪,名字叫Memoir 📋📋乳豬當時就叫左兩道必食佳餚:日本廣島蠔燴意大利飯和海膽忌廉帆立貝意大利粉日本廣島蠔燴意大利飯🦪🦪這個飯賣相精緻,有三文魚子,香草🌿和蘑菇,主角廣島蠔無欺場身型夠大隻,咬落肉質夠結實,滿口蠔味,意大利飯夠𡁻口,汁同飯混合得相當唔錯,香甜美味😋乳豬推介指數:🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷海膽忌廉帆立貝意大利粉🍝🍝一上菜見到一個貝殼及紫菜伴碟,見到主角三隻大大隻既帆立貝出現,黃金色的海膽溶入了意大利粉,香氣撲鼻,一試入口,每淡都係沾上海膽既味道意粉,帆立貝新鮮結實,好有滿足感!!👍👍兩者配合得好好😌乳豬推介指數:🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐷
地址:銅鑼灣登龍街28號永光中心17樓
日本廣島蠔燴意大利飯🦪🦪