2021-05-14
ғᴏᴏᴅɪᴇ ᴛɪᴍᴇ 今次就食咗串カツ専門店無論係店員定環境都好日式🥰好似去咗日本咁好開心(๑╹︎ڡ╹︎๑)明太子芝士玉子燒($98)呢個真係十級推薦😍玉子燒好大個,有滿滿既明太子係入面,外面仲有明太子沙律醬🤩明太子味道好濃,仲有啲拉絲芝士🧀玉子燒都好厚好滑,而且入面拎好綿密🥳大阪代表美食章魚仙($38) 一共有六粒章魚燒,章魚燒唔算好大粒,醬汁偏酸,入面既八爪魚唔係好大粒🥺係一個正常嘅章魚燒🐙不過佢有塊蝦餅係底,應該係日本先有嘅食法,不過自己就唔係太中意,因為俾啲汁搞到淋哂🙈三文魚茶泡飯($30)呢個茶漬飯味道都幾好,有少少梅味😆三文魚嘅份量都好足夠,基本上每一啖都會有🤩佢仲有芥末跟埋,加埋芥末會多啲唔同嘅味,自己都幾中意👅炸串($15-48)今次一共叫咗7款炸串:🤍三文魚芝士🤍帆立貝🤍大蝦🤍日本雞蛋豬肉卷🤍五花肉🤍獅子狗伴芝士🤍冬菇最中意日本雞蛋豬肉卷同帆立貝,雞蛋係流心蛋,但係有炸皮包住,師傅既技術好高超😚至於帆立貝好新鮮,入面仲係刺身咁,冇全熟😍全部炸皮都係好脆,但係唔會好重油膩感行覺得好熱氣!佢嘅芝士醬得面頭少少,不過都勁重芝士味,芝士控一定要食🤪幫襯嘅客人同店員有一半都係日本
今次就食咗串カツ専門店
明太子芝士玉子燒($98)
大阪代表美食章魚仙($38)
三文魚茶泡飯($30)
炸串($15-48)
今次一共叫咗7款炸串:
🤍三文魚芝士🤍帆立貝🤍大蝦
🤍日本雞蛋豬肉卷🤍五花肉
🤍獅子狗伴芝士🤍冬菇
幫襯嘅客人同店員有一半都係日本人,一定係好正宗嘅小店🇯🇵特別係個廁所都好日式🤣有埋噴衫漱口水提供,又好乾淨!!