2009-01-18 19 views
今晚原本想去食西餐,和MiMi去浪漫下,點知爸爸突然放假,跟埋黎食飯。佢地提議食咖哩,我就第一時間唸起呢間好評多既餐廳。先來一碟鐵板燒烤鮮魚件 ($65):魚肉入味而嫩滑,我地一至讚好!但食完烤魚後,我地等左成45分鐘,店員才一次過上晒餘下既菜。瑪莎拉燴雞 ($55):呢個菜係店員介紹的,但真係好差。雞完全無味,瑪莎拉汁亦食唔出佢係咩味‧‧‧磨菠菜芝士 ($45):無菠菜芝士既香味,好似一碗唔知係咩味既糊仔甘。香濃腰果汁燴魚 ($65):唸住呢度既魚好味,所以要多一碟魚。點知呢碟魚味道差而且魚肉腥。特濃鮮茄鑊仔燴羊肉 ($60):係唯一好味既咖哩,蕃茄味香濃,羊肉唔騷而且肉唸。芝士烤餅 ($18):麵粉味太重,我鍾意食酥香那種nan餅。我地要左印度啤,芒果汁和菠蘿汁做飲品,但麻麻地。最後我地試埋呢度既甜品印度炸甜牛奶球 ($15):呢個甜品賣相怪怪的,食落有一百分驚喜!!!真係要親身試過先體會到佢係無比既騷和極甜,我放完入口已立即吐左出來。雖然野食令我好失望,但和爸爸 MiMi傾得好開心,度過左一個開心既晚上。另外,我要多謝 MiMi請我食飯。
我地要左印度啤,芒果汁和菠蘿汁做飲品,但麻麻地。
最後我地試埋呢度既甜品印度炸甜牛奶球 ($15)
瑪莎拉燴雞 ($55) & 磨菠菜芝士 ($45)
芝士烤餅 (18) & 香濃腰果汁燴魚 ($65)
特濃鮮茄鑊仔燴羊肉 (60)
印度炸甜牛奶球 ($15)
$130 (Dinner)
特濃鮮茄鑊仔燴羊肉 (60)