2019-03-01
2059 views
一直都好想試吓名人傅珮嘉嘅台灣菜館,知道沙田開咗一間分店,今晚終於有機會去試吓。餐廳位於商場入面,揸車人士更可以方便泊車,而且飯堂門口開陽,喺商場嘅一個轉彎位入面。飯堂裝修簡約整潔,主要以木為主,感覺休閒清新。餐牌食物圖片圖文並茂,款式都幾多。食台灣菜當然要叫返一啲台式飲品爽一爽喉嚨,我就叫了健康嘅水果茶,朋友就叫了一杯凍嘅台式奶茶☕️。水果茶帶點茶味嘅苦澀,味道好清新,入面仲有好多一粒粒嘅果實同埋水果片,果然足料。見到珍寶紅燒三星麵咁有份量,就即管試吓。一碗$82,入面有牛筋、牛展同埋牛肚,一次過滿足我哋三個願望,而且呢一碗麵係鎮店之寶,湯底以大量牛骨、洋蔥、丁香等豐富材料熬製而成,難怪飲一啖湯底牛味香濃,散發出多種香料味道。而且麵非常入味,帶一點麻辣味道,好滋味。另外還有其他小食,包括炸百葉豆腐、大腸就是狂、椒鹽四季豆同埋炸沖繩大魷魚🦑都同樣新鮮美味。叫咗咁多嘢,食埋單都只係$500左右,位於沙田區屬於性價比高的一間台式餐廳。
飯堂裝修簡約整潔,主要以木為主,感覺休閒清新。
餐牌食物圖片圖文並茂,款式都幾多。
見到珍寶紅燒三星麵咁有份量,就即管試吓。
而且麵非常入味,帶一點麻辣味道,好滋味。