2021-11-07
早前見到社交平台 某專頁介紹慕名前來的一餐,間舖有地面同隔離地庫,我哋一行4人被安排坐喺隔離地庫那邊,一入到店感覺都唔錯而且地方都乾淨。首先係上左個雞煲,有幾種辣度俾你選擇,我哋就選擇左BB辣,平心而論個雞煲係幾好味,雞煲係可以無限添食的。如果你覺得已經食夠雞煲可以叫店員上蒸海鮮拼盤,海鮮拼盤有聖子 鮑魚 蝦 勝瓜 帶子同烏冬。食完海鮮可以通知店子上邊爐。今晚我哋係「蟲草花烏雞湯」可以飲左湯之後用嚟打邊爐。一開始店員會上左2碟牛肉先,點知一開始打邊爐打算出去拎配料。一打開雪櫃發現絕對絕對唔係專面介紹有30種配料,我見得一、兩款菜、有菇、鵝腸、出前一丁、韓國即食麵、墨魚膠、響鈴,已經見唔到其他配料,而且墨魚膠同鵝腸新鮮程度好一般,最後我哋嘅只係食左牛肉就叫店員上甜品。值得一提係….因為我哋被安排坐喺地庫,我見長期得一名店員顧店面,所以每次你需要叫店員幫忙的時候,你都需要等一段時間或者叫好多好多次才會來幫忙…. 所以絕對係冇服務可言。其實我都明白店員但難處,但當你每次要添食雞煲、上海鮮拼盤、轉打邊爐、添食牛肉,你都叫很多很多次才會有店員來幫忙,最後係已經冇心機再食。總括:唔會再有下一次🙅🏻
總括:唔會再有下一次🙅🏻♀️🙅🏻♀️🙅🏻♀️🙅🏻♀️🙅🏻♀️