2024-08-28
群記豬手呢間舖,真係令我有啲疑惑喎。🤔🐷話說佢係粉嶺嘅名物,成日見到大排長龍,仲要經常賣斷市。🚶♂️🚶♀️🚶 睇落好似好出名咁,但係我就真係唔明點解咁多人慕名而來。😕首先講豬手啦,應該係主打嚟㗎?但係食落去味道好淡喎!🥱 完全冇我想像中嘅香濃味道,真係有啲失望。😞再講五香卷,我覺得又偏鹹咗喎。🧂😫 食完真係成個人好鹹㗎!至於牛丸,真係好普通嘅。🥩🤷♂️ 街邊隨便一間牛丸檔都差唔多咁嘅水準。最慘係個環境仲要坐得好迫。😓🏠 周圍都係人,根本就冇私人空間,食得好唔舒服。仲有啲店員態度比較粗魯,真係令人食得唔太開心。😠🙅♂️老實講,我真係唔明點解咁多人慕名而來。🤷♀️❓ 可能我嘅口味同大眾有啲唔同?定係我去嗰日佢哋發揮失常呢?🤔總之我覺得食過一次就夠啦,真係唔會再幫襯。🙅♂️🚫 相比起要大排長龍,仲要可能買唔到嘢食,我寧願去第二間好過啦!如果你都係慕名而來嘅遊客,我建議你都係諗下先啦。💭🤔 粉嶺仲有好多其他好食嘅餐廳㗎,何必要浪費時間喺呢度呢?希望群記豬手可以改善吓佢哋嘅問題啦,咁先可以對得住佢哋嘅名聲啊!🙏💪 但係喺未改善之前,我諗我都係唔會再去喇!👋😅
再講五香卷,我覺得又偏鹹咗喎。🧂😫 食完真係成個人好鹹㗎!
仲有啲店員態度比較粗魯,真係令人食得唔太開心。😠🙅♂️