2024-09-08 109 views
喺九龍城打滾咗20幾年,成日都落去買餸食飯宵夜。附近甜品舖食得多,今次第一試吓呢間。叫舖頭推介, 成個芒果汁唔凍又淡口, 布甸無咩芒果味,好淡口, 奶味多過芒果。 芒果雪糕係維持成份甜品的芒果味, 可惜舊雪糕好人做芒果味。 叫咗另一碗凍雜果西米露加小丸子。小丸子啱啱煮熟,上枱嘅時候仲暖暖地。仲要小丸子煮得太冧,入口唔煙韌彈牙反而係「淋bear bear 」 。諗住西米露個汁底都應該係好味,點知都係冇味。兩碗甜品最好味嘅就係兩嚿雪糕。舖頭好逼,明明仲有枱,但係賣其他嘢衫文具等等,對於一個食開甜品嘅我真係諗唔透。兩碗嘢加埋$95😵‍💫呢口價出面仲有好多選擇。甜品未上枱有隻曱甴BB喺枱上面爬緊俾我用手指彈走咗

叫咗另一碗凍雜果西米露加小丸子。

兩碗甜品最好味嘅就係兩嚿雪糕。

兩碗嘢加埋$95😵‍💫呢口價出面仲有好多選擇。

甜品未上枱有隻曱甴BB喺枱上面爬緊俾我用手指彈走咗