2024-09-20
近來非常熱門嘅打卡地點~啟德全年室內賞月🎑打卡餐廳我見個個都圍住個月球打卡,我6:30pm去到仲見到有日落風景添!!杜洛克黑毛豬胺扒伴炒野菜$272黑毛豬安扒八成熟,估唔到呢個豬幾好食,佢結實得黎但完全唔韌 ,夠厚身好有口感,食落好有豬味,我平時多數食牛扒食豬扒都覺得呢個好食!伴碟還有大量伴炒野菜,還有一個焗薯配上香脆鹹煙肉粒,酸忌廉,酸酸脆脆幾好食!是日餐湯食主菜可以揀配餐湯或者沙律,今日係粟米忌廉湯~飲落幾香濃同滑口上邊仲有很脆嘅麵包粒~蒜香野菌海鮮扁意粉🍝 $242扁意粉非常之有咬口,唔會過淋嗰種,好啱我,用蒜香炒香左野菌及大量海鮮有大蝦,青口,帆立貝🍴最鍾意夠帆立貝夠大粒煎得夠香口!Qr code order可以自己揀少汁或者多汁玫瑰朱古力蛋糕配士多啤梨醬麻糬,杏仁金寶甩脆脆 $78呢個賣相真係不得了,成個童話夢幻蘑菇屋咁樣,切開入邊係朱古力脆皮蛋糕入邊有士多啤梨餡,食到最底仲有非常軟綿綿糯米口感煙靭嘅麻糬!屋仔側邊嘅石頭就係朱古力脆脆,真係又好睇又好食😋必叫既瘋狂打卡甜點!(Iced) Mocha 65% Dark Cocoa +$34平時都Mocha會比較甜,這杯用上65%
我見個個都圍住個月球打卡, 我6:30pm去到仲見到有日落風景添!!
杜洛克黑毛豬胺扒伴炒野菜$272
是日餐湯
蒜香野菌海鮮扁意粉🍝 $242
玫瑰朱古力蛋糕配士多啤梨醬麻糬,杏仁金寶甩脆脆 $78
平時都Mocha會比較甜,這杯用上65% Dark Cocoa 比較重可可味,少少甘~
(Iced) Fresh Lime Soda +$34
檸檬梳打非常之解渴,如果再大杯啲更正~
🍱Delish Kitchen by ALOT (九龍城)
📌📍九龍城啟德協調道2號AIRSIDE 3樓L316號舖