2024-08-23
前排去朋友啟德新居house warming,由於佢係vegan嘅,所以就帶左我去呢間位於Airside嘅Treehouse食飯。餐廳對於商場地下嗰層,非常方便。裝修以木系嘅風格為主,帶出環保嘅感覺。可能由於比較多外國人住啟德,亦都可能因為比較多外國人鍾意食素嘅關係,所以餐廳嘅店員都係講英文嘅。講返個餐牌,雖然呢度店員嚟講英文為主,但係餐牌係有中文嘅!呢度嘅素食選擇算多,而且非常有特色。俾大家睇下個menu。以下就係我當日買咗嘅食物:Treehouse Platter:好豐富嘅一兜Platter,當中嘅蔬菜全部都好fresh好juicy,而且賣相一流。最值得一讚係Platter附上一塊要好食嘅烤餅,夠曬飽肚呀!蘑菇湯:碗湯嘅texture非常rich同creamy,而且香氣十足。不過我自己略顯太細碗,咁好味唔夠喉啊!酸種捲餅:裡面夾嘅蔬菜全部都好新鮮,而且調味令佢全個捲餅層次更加豐富。總結:Treehouse用餐環境非常舒適,價錢合理,值得推薦!
以下就係我當日買咗嘅食物: