2024-07-04 156 views
啟德Airside呢間Delish Kitchen by ALOT🍽️無論環境同食物,我同朋友都好滿意😀餐廳店面好大,木系裝潢🪵有種清新感,令人感覺放鬆舒服~點咗兩款lunch set同一款甜品🍽️Set包埋餐湯或沙律,當日係忌廉海鮮湯,勁足料,入面有好多魷魚,八爪魚粒,湯質地亦夠creamy~西京燒比目魚伴炒野菜烤薯,賣相好靚,比目魚有兩大件,魚皮香脆,肉質嫩滑🐟野菜份量都好多,菜,粟米芯,三色椒🫑用蒜作簡單調味已經好好食,最緊要係夠嫩!蒲燒鰻魚野菌意大利飯有驚喜,鰻魚大件又厚身,微微蒲燒味令整體效果好香,同樣皮脆肉嫩~意大利飯味道濃郁,入面仲青瓜,蘑菇,木魚,令口感好有層次🥄飲品就點咗咖啡☕️mocha同cappuccino,口味都啱我,唔會酸澀👍🏻大家嚟到一定要點埋甜品,每一款嘅賣相都好精緻,我今次呢個Delish 黑森林係新出品,以傳統黑森林蛋糕做概念,再加上精心設計,味道好之餘,外表真係好靚,睇得出甜品師傅真係好有心機👍🏻