草根姐妹之前去美食展試左個好吸睛嘅雪糕,知道佢地係尖沙咀同西環都開左分店,今次就打一打番個食評做個記錄首先必叫一定係烏雲軟雪糕,話晒呢個都係開店時嘅Signature Item,另外我地仲叫左個當時會場限定嘅熊貓棉花糖軟雪糕烏雲軟雪糕 ($48)Thunder Bomb 個烏雲真係好大個,可以睇到比個雪糕杯大一倍,其實佢係棉花糖嚟嘅,上面仲有一塊閃電朱古力做裝飾。下層係牛奶雪糕,雪糕夠滑身,好重奶味,而且中間仲加左好多爆炸糖係入面,真係一路食,個口入面就係甘爆意念上都幾match烏雲同雷電呢個idea,的確幾有創意!!!!整體味道都唔錯不過雪糕就較軟身,同埋要小心棉花糖放耐左會融,所以要食快d啊!熊貓棉花糖軟雪糕 ($58)🐼Panda Attack!這也太可愛了吧!得意到完全唔捨得食,唔想破壞佢!草根覺得根本杯杯都係藝術品嚟嫁女仔見到真係不得了,一定要買尼影相!!其實🐼都係棉花糖尼,甜絲絲甜入心,面頭用左朱古力 片做熊貓仔嘅五官,朱古力 片都算滑,唔係俾行貨你食,而下面嘅係曲奇碎牛奶雪糕,同樣要食快d,唔係會好易融,但雪糕夠滑身,奶味濃💦總結都係好好味而家店內已經有得長期賣熊貓軟雪糕

烏雲軟雪糕 ($48)

Thunder Bomb
烏雲軟雪糕
熊貓棉花糖軟雪糕 ($58)🐼
Panda Attack!

熊貓棉花糖軟雪糕
而家店內已經有得長期賣熊貓軟雪糕味,好似睇到仲有咸食賣,搵日有機會等草根都去試下先
到時再寫下食評講下食後感!
TakeAway
Type of Meal