2023-01-12
開心好唔開心好,同好友摸下酒杯底,飲番(幾)杯,總會係一件好事!今日尼到尖沙咀呢間樓上Bar & Restaurant,環境氣氛吹水傾計一流。有興致仲可以督番場枱波!雖然我哋主要為飲而來,都唔可以冇小食佐酒!我哋就試左:🍴避風塘炸魷魚鬚 $128加左炸乾蒜咸咸香香,送酒一流!🍴黑松露炸薯條 $78夠哂大碟夠份量!而且即叫即炸,夠哂脆。而主角:🥃Long Island Ice Tea $108(Vodka, Gin, Rum, Tequila, Cointreau, Fresh lemon juice, Coke)經典之雞尾酒。伏特加,rum酒,龍舌蘭酒⋯咩都有,每啖入口味道都總有不同。百態人生盡在一杯。🥃Mojito $108(Rum, Fresh Lime, Brown Sugar, Mint leafs , Soda)清爽易入口,調酒入門必備。因應材料調配份量唔同,每杯mojito 都可以帶比你不同味道驚喜!🥃Carnival $108(Jack Daniel’s Honey, Baileys, Frangelico, Fresh milk, Oreo, Vanilla ice c
雖然我哋主要為飲而來,都唔可以冇小食佐酒!我哋就試左:
🍴避風塘炸魷魚鬚 $128
加左炸乾蒜咸咸香香,送酒一流!
🍴黑松露炸薯條 $78
夠哂大碟夠份量!而且即叫即炸,夠哂脆。
而主角:
🥃Long Island Ice Tea $108
🥃Mojito $108
🥃Carnival $108
(Jack Daniel’s Honey, Baileys, Frangelico, Fresh milk, Oreo, Vanilla ice cream)
試完經典之作就試下特別edition。呢杯Carnival 偏甜,除左好啱配小食,有Baileys 加持,其實都好啱配各類甜品蛋糕。
🥃Baba Yaga $108
(Camino Tequila, Grapefruit juice, Red pepper)
夠哂火辣,爽!最驚喜係after taste 雖然後勁凌厲,但就只限係喉嚨感覺到辣味!好特別,一試難忘!