2016-02-26
吹水好地方平時去開樓上cafe, 通常都集中係油麻地登打士廣場個邊,今日同朋友行完花園街,想係附近搵個地方食飯唔會俾人趕走,就試下上網揾,估唔到先達樓上都有樓上cafe.樓下已有當眼易拉架廣告。老實講, 外面走廊真係有D似警匪片D槍戰場景。你可以話有特色又可以話比較舊!cafe 隔離係一間拳館,都算易揾!可能經濟差,星期六都唔洗book 位,walkin 都仲可以坐到窗口梳化位,4人卡位好寬敞,又有有線睇,吹水一流👍😁我哋2個人各叫咗一個卡邦尼意粉同埋海鮮飯既set,天氣咁凍就各要左個花茶,因為可以無限次添飲 !個卡邦尼意粉中規中矩,無乜特別,但份量都幾多,食落都有D漏。反而呢個海鮮飯有驚喜!由於我好鍾意食芝士落單嘅時候要求老闆幫我落多啲芝士,老闆又真係落重芝士焗,👍!海鮮飯材料充足,有蝦,青口,魷魚,蜆肉,蟹柳等材料,配埋濃濃既芝士淋面!飯既硬度適中,強力推介!飲品就簡左花茶,選擇就有4款。我地要左個薰衣草味既Diana系列及洛衛神花茶。甜度岩岩好!洛神花茶本身比較酸,但老闆俾埋蜜糖就剛剛好!花茶沖左幾次都仲有味但係顏色就變到比較淡色,但hea 住飲咗幾次算ok既!推介 :窗邊卡位
cafe 隔離係一間拳館,都算易揾!
卡邦尼
芝士海鮮飯
飯既硬度適中,強力推介!
推介 :窗邊卡位
海鮮飯(加重芝士)洛神花茶伴蜜糖上,酸酸甜甜好岩女仔!就係呢個海鮮飯,超多芝士卡邦尼意粉賣相ok但意粉可以硬身小小會更好!