2018-12-12
本來以為係食中菜,點知一睇menu竟然係西餐,真係估佢唔到😂餐廳入面既裝修都好中國風,座位亦都好舒服,好適合同朋友慢慢食、慢慢傾。龍蝦忌廉汁煮海鮮意大利飯入面有青口、大蝦、墨魚仔,用料都幾足。嗰龍蝦忌廉汁煮到好濃稠,米粒亦都吸飽晒啲汁,食落唔會太膩,值得一試。我地仲叫左芝士洋蔥煙肉焗薯皮,材料非常足,芝士非常多!不過我略嫌味道淡左少少。另外仲有一個煙三文魚·莎樂美腸·蘑菇烤雞薄餅。一睇個名已經知道個薄餅有咩材料😂😂同焗薯皮一樣,材料非常足,餅皮都夠薄,非常適合唔中意食厚皮pizza嘅人。主菜嗌咗個穀飼加拿大牛仔架,兩大舊牛仔架封煎得好好,啲肉汁完全鎖晒係入面,可能係我地要咗七成熟,有啲韌,牙力唔係咁好既朋友可能要五成熟就會啱啱好。有啲炸薯角、炸洋蔥圈同沙律菜伴碟,份量都幾大㗎。整體黎講,呢間中式外表嘅西餐裝修特別,食物質素高,價錢又合理,絕對值得一試!