2024-07-24
我7月19日 同八個朋友 去呢間餐廳食飯 時間係晚上 9點25分, 我以為呢間餐廳同以前一樣 係11,12點收舖, 但我唔知原來佢改咗 10點30分閂門, 但係都仲有成個幾鐘頭, 咁我就同八個朋友照樣 入去, 但係個員工同我哋講十點三就收舖, 而家已經係last order, 咁唔緊要啦我哋都到咗囉, 咁我哋就好快點完嘢食, 但係點知我哋每個餐本來都應該會跟過熱餐包嘅, 點知嚟到嗰陣時變咗兩塊梳打餅, 我同我啲朋友一齊講, 如果一早知道係梳打餅我哋走咗喇唔會留喺度, 同埋我哋強烈感覺到啲員工好唔歡迎我哋覺得我哋阻住佢收工, 我哋食到大概9點50分左右, 大部分冷氣都閂咗喇, 咁好明顯就係焗我地走啦, 咁我哋都唔走喎, 咁佢就開始將嗰啲碗碟 好大力咁樣 放去嗰個回收 盤嗰度, 發出好大聲嘅噪音同埋呢我哋已經感覺到佢地好 想我哋快啲走嘅訴求, 真係唔知可以差成咁嘅員工都有嘅, 其實唔想做不如就唔好做啦,或者一早話畀我哋聽 嗰啲餐包變咗兩塊梳打餅我哋咪一定會即刻走囉, 何必態度咁差呢另外, 我叫咗一份雞扒加帶子嘅餐, 真係好難食, 真係非常之難嘅就係個雞扒係冇葉過嘅, 淡而無味, 個帶子係用
另外, 我叫咗一份雞扒加帶子嘅餐, 真係好難食, 真係非常之難嘅就係個雞扒係冇葉過嘅, 淡而無味, 個帶子係用雲吞皮 包住嚟咋, 做法真係好特別呀, 成盤嘢油冧冧咁, 我食咗少少就冇食喇, 但係我返到屋企都嘔返曬出嚟
總言之, 食物 難食都算喇, 重點係啲員工嘅服務態度真係非常之差, 真係好似逼人哋北上食嘢咁樣樣
其實真心講, 我哋呢啲香港人 都想留港消費㗎, 但係如果有啲咁嘅舖頭 又點可以吸引到人 留港消費呢?
仲有, 冷氣機滴水……唉