事發日期:2021年10月11日早上外賣自取係員工俾個號碼你,等到外賣做好就放喺枱自行認領員工貼錯號碼紙,我返到屋企先發現成份餐錯晒,就打電話同佢講聲(純粹諗住話俾佢哋知錯到咁,想佢哋留意返)點知聽電話果位鄉音女士,第一句就話係我攞錯,我就問返佢:你叫我攞901,你張紙係咪貼住901先?佢就繼續9噏幾百字,話自己出單果陣號碼重複左,要改返點點點,咁即係係佢出錯冇通知我啦?然後鄉音女士繼續不服:你話唔要嘢飲(重複咗三次)咁即係咩意思吖?佢唔敢再駁佢言下之意係,我要求走飲品,袋嘢食入面有杯飲品,我唔應該攞,即係話我應該即場拆開袋外賣睇吓入面有啲咩再攞!原本唔嬲都俾佢啲態度令我開始不滿佢唔再駁之後就問我想點我話我唔嚟換喇,你改返單我經過嚟攞返差額(只係$4)算啦鄉音女士堅持要我落去換餐,唔退款我今次真係發火!我就鬧佢:你俾錯嘢我咁嘅態度,仲要我承擔你嘅錯落嚟換?你唔退就攞返個餐上嚟俾我!鄉音女士好串咁答我:呢個個個要做嘢,冇人得閒!我問返佢:得你要做嘢,我唔洗做?我都要做嘢!然後到我爆佢佢先好差態度咁話:$4啫(重複咗3次)你得閒落嚟攞返啦!自己做錯事仲要咁嘅態度唔洗旨意會再幫襯!
事發日期:2021年10月11日早上

外賣自取係員工俾個號碼你,等到外賣做好就放喺枱自行認領

原本唔嬲都俾佢啲態度令我開始不滿
佢唔再駁之後就問我想點
我話我唔嚟換喇,你改返單我經過嚟攞返差額(只係$4)算啦
鄉音女士堅持要我落去換餐,唔退款
佢先好差態度咁話:$4啫(重複咗3次)你得閒落嚟攞返啦!

自己做錯事仲要咁嘅態度
唔洗旨意會再幫襯!

TakeAway