本人在20/10/2022在這餐廳用膳,向圖中個呀姐點了餐牌上的一客鹽燒雞軟骨,餐牌上的顯示為2串,而標價的$22當中,未有指明雞軟骨的數量。其後該職員為本人送上一碟2串的雞軟骨,在進食第一碟後,本人向個呀姐落單加多一客鹽燒雞軟骨,即前後ORDER 了2客,共4串雞軟骨。 直至埋單比錢後,睇到收據先發現是$22/串,並不是餐牌上圖片顯示為兩串$22。於是本人便向個呀姐作出投訴,但是該女職員惡言相向, 指出餐牌上的圖片只作參考,而且餐牌並不是由佢去設計,故沒有責任作任何解決方案。仲同本人講畀唔起錢就唔好過嚟食嘢。 個呀姐仲要同我講,都未試過有食客投訴過呢個問題😅 之後本人深感受騙,報警求助。圖中為報案資料,警員到場後已查閱本人的用餐收據和該餐廳的餐牌,提議本人先作拍照留低證據,向海關投訴有關商品說明條例。已報海關跟進!
ORDER 了2客,共4串雞軟骨。
個呀姐仲要同我講,都未試過有食客投訴過呢個問題😅

鹽燒雞軟骨
2022-10-20