2023-05-22
經過附近求其搵地方lunch 見到幾多學生同街坊幫襯以為OK,點知就中咗伏🥲餐牌好多選擇,見天氣涼涼地就揀咗個湯拉麵,點知未落到單已經係惡夢嘅開始…餐廳係自助形式,點餐搵位自取全部自助,但等咗5分鐘都無人係櫃位take order,廚房入面職員望到人龍冇諗住出黎,排我前面既女士不斷唔該,但完全被職員無視。最後由短髮女職員出嚟收錢,但態度惡劣,就咁「食咩」或者叫隔離學生「拎嘢」,唔要求服務恭敬但基本禮貌始終要有🥺🔸九州風豚骨櫻花蝦湯拉麵豚骨湯味精都幾重,唔係濃郁嘅豬骨精華,飲完會口渴,但抵讚嘅係櫻花蝦份量夠多,幫補一下湯底味道。麵底係曲麵尚算掛湯,叉燒偏瘦肉質鞋口,本身見到糖心蛋有一整隻好驚喜,但唔入味之餘蛋黃係實心既,連加分位都要拎返走👎🏻 順帶一提餐廳只用外賣餐具,自取響機亦好似經常出現問題,但見到幾位客人遲攞餐又俾員工話😭港式拉麵唔係問題,但$64咁樣質素加上員工態度,求其一間茶記都應該食得更開心
🔸九州風豚骨櫻花蝦湯拉麵