2014-03-30
qqbb帶小宅女去K11行街,勁鍾意食上海野既qqbb今次帶左我食佢講左好耐既霞飛,本身以為食k11都唔方平好食係正常,點知真係俾霞飛剎左我一下。我地1900到,要等4 5個位。店出面有張長木凳俾人等位,中國味道架!其間我見有好多青少年都黎拍拖食野,一洗我對食中菜係老餅先做既感覺。等左10-15分鐘左右,我地入得去啦!佢地俾左個4人位我地,我地買左好多野好重,有位放袋好開心。一坐低qqbb就馬上發板,叫左鱔糊拉面,小籠包,牛肉餅。呢度好多遊客食,旁邊枱係兩個韓國女人,佢地都搵到黎食,我心諗應該真係好味道,我見佢地叫左個小炒同水煮牛肉面。好快上左個鱔糊面,個面同鱔糊分開上,可以自己決定每次放幾多鱔糊入面食,我覺得跟飯會正好多,可以撈d汁入飯食。個面都ok大個,我地食左5碗先食得完,d面係手拉架,我地個位直情見到個師傅起度打面同煮面 之後好快又上左個小籠包,呢個真係唔讚唔得,佢勁多汁,qqbb一夾起上面穿左個細lon,d汁已經成個小噴泉咁噴出黎!qqbb咬完都仲有成更汁咁多!d汁好甜肉味,肉又夠鮮!正到不得了,好想再encore!不過qqbb話其他野都好正!食到咁上下又黎左牛肉包,對住個
之後好快又上左個小籠包,呢個真係唔讚唔得,佢勁多汁,qqbb一夾起上面穿左個細lon,d汁已經成個小噴泉咁噴出黎!qqbb咬完都仲有成更汁咁多!d汁好甜肉味,肉又夠鮮!正到不得了,好想再encore!不過qqbb話其他野都好正! 食到咁上下又黎左牛肉包,對住個咁正既小籠包,呢個牛肉包一d都唔失色!咬開一樣有牛肉汁!個皮又脆又夠咸肉味!一咬落係熱到入唔到口,但係真係太香太正,我地忍唔住係咁放入口食,最後我地都係夾硬放入口熱親XD真係好鬼正。
食完我地又唔夠,追加左個紅油抄手,皮夠大夠薄,唔會太辣。食堆終於滿足,雖然唔係食左好多野,但係好滿意,留番少少肚去第度食其他甜品>3<