2023-12-18
出開銅鑼灣做嘢,見到City’super樓下個層嘅餐廳有半自助午餐,價錢唔算貴,好似值得試試🐵自助bar嘅沙律選擇多,有啲款式仲幾特別添!我試咗幾款,最鍾意💡烤新薯洋蔥沙律,薯仔好粉糯,薯味突出!主食就試咗兩款意粉,💡日本山形縣產乙女A5和牛蕃茄肉醬意大利寬條麵用料上乘,和牛做肉醬特別滋味,味道濃郁🙊真係出色得令人難以忘懷😍。我一直鍾意食牛,但呢樣菜嘅牛肉質真係令人驚喜,呢隻和牛嘅肉質有一種溶入口嘅感覺,佢從口腔入面融化出嚟既係無比豐富嘅牛味,实在係無話可說😋。蕃茄肉醬🍅同寬條麵🍝都真係相當值得讚賞,你食到麵嘅時候,會感受到啲麵非常有嚼勁,佢地整體上襯托出山形和牛嘅特色。你食嘅時候,你會驚嘆佢有幾好味🤩。我真係由衷嘅覺得,呢一道菜真是美味絕頂🌟。食完嘅話,留係口腔入邊既滋味真係值得讚賞。全晚都難以忘懷呢份醇厚嘅味道👍。另一個意粉係💡時令活青口香蒜欖油意大利麵係我食過其中一款最出色嘅海鮮麵👍。首先,青口味道鮮美無比,啲肉質緊實又多汁,食落口爽滑嫩滑,啲汁汁都令到成碗意粉充滿咗海洋嘅味道,係一款值得稱讚嘅菜式😋。再者,香蒜欖油正好可以中和青口嘅鮮味,形成一種獨特而誘人嘅搭配👌。而且,意大利
另一個意粉係💡時令活青口香蒜欖油意大利麵係我食過其中一款最出色嘅海鮮麵👍。首先,青口味道鮮美無比,啲肉質緊實又多汁,食落口爽滑嫩滑,啲汁汁都令到成碗意粉充滿咗海洋嘅味道,係一款值得稱讚嘅菜式😋。再者,香蒜欖油正好可以中和青口嘅鮮味,形成一種獨特而誘人嘅搭配👌。而且,意大利麵煮得恰到好處,口感Q彈,㗎啲麵都有吸足咗啲青口嘅鮮味😍。食完咗呢款麵之後,我覺得我整個人都充滿咗活力。真心推薦畀大家試下!🥳你一定會喜歡呢個爽口嘅,同時又滿足嘅菜式🌟。