2006-05-09 8 views
昨晚朋友突然急call晚飯,就近一點到這裡吧!我們叫了2個晚餐share.湯係羅宋湯,侍應話係用豬唔係牛煲喎,咁我就可以放心飲,餐包每人半片蒜茸多士和1小個牛油餐包,湯夠熱都okay好飲,蒜茸多士好香口好味,餐包仔雖是番叮,但我接受囉,話晒唔係比百多元一個set嘛.主菜叫了豬仔骨沙拉,份量都好夠,成條豬仔骨有7節咁多,佢係炸唔係烤焗既,初時怕會好鞋口無味,但食落原來味道唔錯,好似食緊燒豬腳咁香口,i like it.拌碟沙拉係薯仔粒青瓜粒等加些罐頭雜果,份量都有成一個大飯碗咁多,所以好夠飽,另一主菜係焗芝士吞拿魚飯,店家用一個四方碟焗的,飯面不會有過多的芝士,這點很欣賞,最怕有些食店用大量芝士驚死你唔滯咁,飯係用蛋炒過,仲加有粟米粒,紅蘿蔔粒同磨菇片,吞拿魚估計有1細罐份量,食味本來唔錯但和豬仔骨比的話,我會選豬仔骨囉.最後係食唔晒碟飯既.餐飲叫了熱檸茶,檸檬味幾香,而餐飲套瓷杯好靚,無諗過係呢類餐廳會有咁靚既餐具,即時令到呢餐飯加了分.