2018-11-26
今日想食勁靚甜品打下卡,加上放假約埋幾個朋友出黎chill下,所以黎左呢間mini club原來呢間野係銅鑼灣地鐵站C出口駱克道,對面就系mini club,對於搭地鐵🚇既我系超級方便。👍🏻由於想打卡影靚相,我地5點半就去到啦。入到去,環境勁靚,有個粉紅色倒巴黎鐵塔🗼勁靚😍🙊 相信星爺粉絲都會諗起家有囍事嘅巴黎鐵搭反轉再反轉🤣由於早到關係無乜客人,所有座位住影唔嬲!仲有今日叫左好多野食好豐富😌我地order左支白酒 店員話係來自智利 白酒幾易入口 味道清甜 對於唔太飲酒既我地都係唔錯的選擇海鮮拼盤 - 有生蠔、凍蝦、青口、半邊龍蝦、大大粒鮑魚、生蠔同埋螺 啲海鮮都幾鮮甜下 爽口彈牙 唔會好似啲低價冷海鮮咁霉 唔錯三味炸雞 - 有4,5隻雞腿🍗做法類似kfc家香雞 配以3支唔同味汁既針筒 分別係茄汁 黃介沫 綠色應該係wasabi 加埋紫菜炸薯條 好味狂野摩天輪 - 有5款不同炸物 分別為 炸大蝦🍤🍤、炸紅豆餅、炸蠔、炸花枝、越南蝦春卷等應該係越南掛 因為食落有陣香矛味 因為餐廳上菜好快 上到成台野食比我地打卡真係好正太多野食 炸物放耐左都唔會話林晒 做得幾好 叫得摩天輪🎡野食當然係放
太多野食 炸物放耐左都唔會話林晒 做得幾好 叫得摩天輪🎡野食當然係放係摩天輪上菜啦😍
個人認為三味炸雞同狂野摩天輪係絕配 因為兩樣野食都有配唔同醬汁 同埋炸野送下酒一流!
火焰西班牙豬鞍扒 - 厚身豬扒 點埋岩鹽食岩岩好 不過有少少鞋。 味道都係其次 上菜時店會淋上白酒再點火 又係打卡位!
最後就係主角巴黎鐵塔,The Love If Eiffel。
甜品上台會連同巴黎鐵搭模型再加上熱水做成煙霧瀰漫效果,大細鐵搭一同映入眼簾 浪漫非常👩❤️💋👩 仲有餐廳好細心 有尿袋可以比食客租借 加分!!總結而言 mini club真係一個打卡好地方。