2024-08-16 310 views
辛苦完一星期,終於都可以放假,食Weekend Brunch 都係一個唔錯嘅選擇,今次去到中環H Queen’s 嘅「New York Cut」離港鐵中環站大約5分鐘步程就到餐廳是一間別具特式的西式扒房,餐廳樓底很高,有一大片落地窗,環境優雅,坐得舒適,服務都唔錯我們點了$698/位 Weekend Brunch✨Seafood▪️JET FRESH OYSTER每位有6隻生蠔,生蠔來自愛爾蘭,生蠔充滿海水味同礦物質味,蠔肉鮮甜,口感順滑✨STARTER (ALL YOU CAN EAT)▪️栗米天婦羅|▪️日式炸雞|▪️炸魷魚圈▪️凱薩沙律|▪️蜆肉意粉|▪️美國Prime牛肉他他沙律菜清新爽口;炸物方面炸得金黃香脆,全部即叫即做,搭配美味的他他醬食落冇咁膩,栗米天婦羅另有驚喜;蜆肉意粉嘅蜆肉鮮甜美味,意粉爽口又彈牙;他他牛肉軟嫩,加咗香濃嘅蛋黃食落更香滑,配搭香脆多士很好吃,以上6款前菜均可以任食✨MAIN COURSE▪️AUSTRALIAN BONE IN SIRLOIN我們選擇澳洲帶骨沙朗,足夠二人份量,五成熟的肉質仍保持粉嫩,香濃嘅牛味,口感軟腍多汁,超級美味✨DESSERT▪️Singat
辛苦完一星期,終於都可以放假,
食Weekend Brunch 都係一個唔錯嘅選擇,

我們點了$698/位 Weekend Brunch

✨Seafood
▪️JET FRESH OYSTER

✨STARTER (ALL YOU CAN EAT)
▪️栗米天婦羅|▪️日式炸雞|▪️炸魷魚圈

▪️AUSTRALIAN BONE IN SIRLOIN
AUSTRALIAN BONE IN SIRLOIN

✨DESSERT
▪️Singature TIRAMISU
TIRAMISU咖啡味香濃,口感綿密幼滑,食埋甜品勁滿足
Singature TIRAMISU

✨Drinks Package (ALL YOU CAN DRINK)+$98
▪️Cocktail
APEROL SPLITS | MIMOSA | GIN TONIC |
ESPRESSO MARTINI
▪️WINE
HOUSE RED AND WHITE WINE
SOFT DRINK & LEMONADE
試咗兩款來自澳洲產地CALABRIA FAMILY嘅紅白酒
紅酒 「CALABRIA FAMILY GUIDING STAR」
CABERNET SAUVIGNON 2021,充滿濃厚嘅花果香味
白酒「CALABRIA FAMILY GUIDING STAR」
CHARDONNAY 2022,尾韻比較悠長、充滿甜瓜、桃子和柑橘的香氣,飲落清新爽口

餐廳後有一間環境唔錯嘅小酒吧,非常適合和三五知己飲酒聊天

✨Weekend Brunch
HKD$698 per person
HKD$398 per Kids (No Oyster)
Drink Package +$98

蜆肉意粉