2024-08-18
西環係文青打卡必到之處🤓除左壁畫、海傍,咖啡店就係各位文青標配既地點一間好既咖啡店係可以提升假期既質素🫣當我地一步入店舖就見到滿滿波希米亞既裝修,枱中間有相當既距離,絕對有私人空間,岩哂自己一個 chill 下或者同朋友靜靜咁傾下計 🍽️龍蝦湯配牛油果大蝦稻庭烏冬店主好窩心將烏冬同湯分開🤣俾食客自由加足夠分量既湯,烏冬非常彈牙,每條都有口感,三隻大蝦咬口啖啖肉,配上牛油果加添一份鮮味😛 🍽️手打牛肉漢堡扒蒜蓉意粉配黑松露蘑菇汁有驚喜‼️慷慨既黑松露一上盤就已經非常吸引,再加上牛肉漢堡扒肉汁鮮嫩漢堡扒同黑松露蘑菇汁既香加上意粉同時入口,口感非常豐富😆 🍽️椰爺的咖啡 (凍)夏天最適合飲D 有夏日元素既飲品☀️椰啡一定係最好既選擇🤪咖啡香滑順喉,帶淡淡的椰香味,兩者配合得好好 🍽️Dirty分層明顯,入口係熱辣辣既咖啡,然後係冰涼既牛奶,不錯~ 係室內用膳完,仲可以同朋友拎住杯咖啡出去室外,慢活一個下午~而咖啡店都十分貼心,天花板都有風扇,即使係夏日炎炎都唔會太過辛苦,反而有種懶洋洋既感覺
一間好既咖啡店係可以提升假期既質素🫣
🍽️龍蝦湯配牛油果大蝦稻庭烏冬
🍽️手打牛肉漢堡扒蒜蓉意粉配黑松露蘑菇汁
漢堡扒同黑松露蘑菇汁既香加上意粉同時入口,口感非常豐富😆
🍽️椰爺的咖啡 (凍)
🍽️Dirty
分層明顯,入口係熱辣辣既咖啡,然後係冰涼既牛奶,不錯~