2024-10-02 1183 views
今晚睇完戲同一班 friend 去尖沙咀搵食,朋友介紹味火鍋放題,不限時任食,夜晚10:00先到,一去到全埸爆滿。首先選左酸菜魚+4隻龍蝦做頭盤先,酸菜魚幾麻,酸菜有啲咸,但魚都幾滑,OK啦。半隻波士頓龍蝦麻麻地,味道一般。我地選擇麻辣鴨血及牛肝菌做雙拼湯底,先黎一大盤海鮮拼盤,有蝦,生蠔,扁貝,蟹柳,石斑,蝦丸,墨魚丸,非常豐富。再上牛肉拼盤,牛小排,牛肩胛,封門柳,牛板鍵,份量大約每款每人2塊左右。之後就按個人喜好任選食物,黑毛豬肉都厚身好味,牛唔夠可以再叫肥牛,其他配料正常水啦。最尾來一個 Mövenpick 雪糕作結尾,大滿足。總括係好低食既,依359+1,仲有啤酒任飲,服務都幾好,仲要我地食到差不多1:00, 下次會再黎幫襯👍

酸菜魚2人份
半隻波士頓龍蝦