話唔定啲令我驚喜既粉仔都有新搞作!今次去嘗家呢間餐廳既粉仔,直頭帶我返舊時光。粉仔跟我平時食得嗰啲唔同,條條結實、滑溜溜,食落去口感正!啖啖都掛住濃郁嘅湯汁,當中嘅冬菇味、蝦米嘅香,真係惹味到不得了!😋同桌喺度食佢哋嘅生菜魚肉湯,湯底清而唔淡,麻油香氣十足,魚肉鮮嫩得嚟又juicy,我都食晒半碗!不過講真,最正嘅係嗰碟辣魚蛋。輕輕地咬一口,辣得嚟唔狠心,咖喱香嗆得剛剛好。每一粒魚蛋都似提心吊膽咁,正到彈起!最後靠杯超香椰擔擔沙冰,辣味頓時消失,解渴又消暑,呢種味蕾上既冒險,真係值得!🥥🍹呢間餐廳嘅環境樸素,冇乜誇張裝潢,但食物嘅味道,絕對係哄到你心口開畀面,一試鐘情!下次我要帶埋其他食友一齊黎,重溫呢份老味道。🍜