2019-08-18 1136 views
今日食完午飯,打算搭地鐵返屋企,行經呢間店,心想自從出黎做野後,都沒冇機會幫襯它了,以前兒時爸媽好多時都會去尖咀店買入面的花生朱古力,佢地既花生朱古力真係好好食。今次黎到就睇下有咩好野食先。我入到去見到佢有曲奇餅,就打算買一磅曲奇,原來曲奇唔包花生朱古力,但我要求底下,個店員都放左幾粒花生朱古力俾我,真係好!好耐冇食的朱古力花生味道依然咁好食,花生又香脆,朱古力香甜,真係十年如一日咁好食!反之曲奇就冇咩特別,佢款式唔算多,都有杏仁同一些生果响面頭,但曲奇本質似乎一式一樣,只係鬆化,沒有脆口的。有些深啡色的曲奇都唔知佢係朱古力定咖啡,因為完全食唔到,都只係牛油曲奇味,我覺得佢真係要落返啲功夫先得,比起我在美孚的某餅店,呢度啲曲奇真係一啲都唔凸出,仲要貴過人十蚊,但味道係好食的,只係款式單一而已。

2019-08-10
$110 (Tea)