2019-04-09
同老公到深水步買完野,決定步行到長沙灣食飯!聖誕行過d2 place,發現幾多小店,可惜附近無其他野睇,所以今次行完街先黎食飯!本身搵左間日本菜,但睇過餐牌好似選擇不多而且好貴咁就決定試呢間!可惜呢間都有點失望!首先決定食墨西哥粟米片、凱撒沙律同軟殼蟹漢堡!同店員落單,講要墨西哥粟米片,佢用平板落單,望住呆左一陣先話無粟米片,之後繼續話無米紙卷之類,心諗,餐牌選擇已經不多,無呢樣個樣,你係咪做生意架?之後我地重新諗過,維持軟殼蟹漢堡,另外點左小食拼盤!嘩,份量真係少得可憐,拼盤我無記錯$118,4款小食,但好迷你!每款兩件,有雞翼、春卷、蝴蝶蝦同蔗蝦,味道還可以但份量偏少!軟殼蟹漢堡,蟹香脆,包充滿住牛油味,確實美味,另外薯角香脆可口!整體味道可以,不過價值不便宜而且份量很少,晚飯後我地再食糖水先有飽的感覺!