男友一向喜歡吃烤魚,話之前同朋友食過覺得唔錯,今天帶我去試下!位於九龍城都幾易找,地方不大,但尚算乾淨企理,男友之前訂左6:30pm兩位,不過其實我地6點幾去到都未坐滿既。前菜方面,我倆點了芥末蠔,要給十個讚!!因為蠔真係大大隻,而且芥末味十足,醃得夠耐,但又不會奪去蠔的鮮味! 好似其他地方未見過此做法,總之辣得黎有鮮味,加上青瓜絲的清新,實在是非常好的配搭!男友點了白鱔串燒,我怕熱氣不吃,只有男友吃,佢話肉質嫩滑,而且冇骨,好啱怕魚骨的人食咁話!主菜方面,兩個人點了酸辣烤魚(微辣),但只有鯇魚揀,因為屋企都已經成日食鯇魚,所以對我來說冇咩驚喜,不過魚都算新鮮。烤魚的配菜有芽菜、腐皮、蔥等大路野,我怕太辣所以只點微辣,但原來食落也不太辣,我想我應該可以挑戰到小辣。火鍋料方面,我又要食、又要減肥,所以只點以蔬菜為主的配料,有西芹、豆腐,食物都尚算新鮮,只有男友叫了白飯,而自己就冇食飯了。男友食完飯說未夠飽,而且不要浪費左d烤魚湯汁,便叫了出前一丁,一煮當然公仔面吸晒烤魚d精華好惹味啦!總體而言,環境、食物、服務都不錯,有三五知己出開九龍城,這裡都是不錯的選擇! 要進步的地方是魚款多d選擇

前菜方面,我倆點了芥末蠔,要給十個讚!!
芥末蠔
(微辣)酸辣烤魚

總體而言,環境、食物、服務都不錯,有三五知己出開九龍城,這裡都是不錯的選擇! 要進步的地方是魚款多d選擇就好了,就好像汀汀烤魚咁有好多款揀。
2013-06-30
$200 (Dinner)
芥末蠔