2021-05-26 672 views
同朋友喺傲雲峰會所打完波出黎見到有間食港式炸醬麵嘅小舖,見有啲肚餓於是就走咗入去整返個炸醬麵食下~估唔到係出乎意料地幾高質!嗌咗個金源至尊炸醬麵,加多杯凍檸茶走甜!凍飲跟餐要加$10熱飲就$8;打完波熱辣辣就梗係要凍飲啦~呢個炸醬麵好好味😋!首先個炸醬入邊嘅肉絲唔會係好嚡嗰隻, 而係有啲半肥瘦識落都會有啲肥膏好淋滑嘅~ 至於個炸醬汁酸酸甜甜仲有少少辣味添非常開胃,而且炸醬夠多唔會食到最尾幾啖麵唔夠炸醬嘅尷尬情況😝至於個面底亦都幾出色, 爽口彈牙,完全冇鹼水味!撈麵會跟一碗湯嘅,呢碗湯唔好睇佢咁清澈以為冇咩味,一飲落原來係好香濃,但有唔會濃到漏嗰隻!睇返餐廳場上面嘅介紹,原來係用上等大地魚淆製上湯嘅!除咗大地魚嘅香味, 其實我仲食到有少少蝦籽味,唔知有冇落到呢?!整體來講呢個港式炸醬麵係好食嘅,不過價錢我就覺得貴咗少少🤏啦!如果凍飲係+$2/3 嘅話就抵啦😜!
同朋友喺傲雲峰會所打完波出黎
估唔到係出乎意料地幾高質!

如果凍飲係+$2/3 嘅話就抵啦😜!

2021-05-26
$56 (Dinner)