2021-01-18 104 views
好耐之前嚟筲箕灣食飯的時候,第一次食「低調高手大街小食」的原味雞蛋仔🐥,蛋味🥚好香,外皮脆得嚟唔會硬,喺我心目中的Top1。時隔良久,再次嚟光顧,遠遠已經聞到熟悉的蛋香味🤤假日的午餐時段嚟,人龍唔算太長,前面有約10個籌號。由於喺即叫即整📣,所以等咗大約15分鐘,製作都幾快😽。🔸原味雞蛋仔($20)  7/10😋識食一定食最原始的口味:原味雞蛋仔。拎上手,見到有1-2粒個外殼已經甩咗😢,☑️蛋香仍然有,仲做到香脆口感。食雞蛋仔同麵包,😣最唔開心就喺見到「空心」,個人覺得比以往空心了些🙈。可能因為假日人多失準了,或者感覺失了蹤,沒有了昔日的味道,第一次都喺最難忘的。
時隔良久,再次嚟光顧,遠遠已經聞到熟悉的蛋香味🤤

🔸原味雞蛋仔($20)  7/10

Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$20 (Lunch)