2017-06-25
去觀塘食晚飯,聽說係食和風洋食,即日式西餐。店內都幾多人,有幾枱一家大細,6至10人的食客都幾多,又有幾歲人仔走來走去。一坐底嗅到空間有點霉味,但我個鼻比一般人敏感,都係唔好出聲打擾一齊食飯的朋友。餐牌的菜式都多海鮮,個名好似唔錯,叫左凱撒沙律配雞肉、燒帶子意大利飯、黑松露野菌扁意粉,飲品叫了latte同白桃乳酸特飲。5樣都無驚喜、麻麻地。沙律同扁意粉更是低於一般西餐廳水平。食沙律我通常都係汁另上,怕醬汁有辛辣料會敏感。今次的沙律起無醬之下原形畢露,菜好明顯未瀝乾水,這是沙律大忌!菜的款式不多,主要是生菜,新鮮程度尚可,感覺有點頹,雞肉是醬汁煮的不是煎雞肉或烤雞,稍稔。帶子意大利飯同松露扁意粉的香味不突出,放入口前先聞到少少,其實香味同熱度有關,整體都凍得快。味道平平,好flat, 即係只有一個味,咀嚼時無驚喜,唔會有令人好想再食多啖的好奇心。 意粉食到一半已有點乾。飲品同食物都好普通,咁遠來揾呢間舖有點失望。
5樣都無驚喜、麻麻地。沙律同扁意粉更是低於一般西餐廳水平。
飲品同食物都好普通,咁遠來揾呢間舖有點失望。