2024-01-09 635 views
唔使講咁多啦,我嚟到華安餐廳,簡直係味蕾上嘅樂園!首先係印式椒鹽豬扒煎蛋飯,嗰個蛋滑到出晒界,豬扒又脆又香,咖哩香味濃郁,整體搭配食落超級過癮。而家仲想再嘆多口呀!之後隻眼見到隔籬枱嘅梅菜扣肉飯,揼鼻都唔使諗,即刻叫咗份。真係諗起都仲流口水🤤,扣肉肥瘦得宜,肉感滑嫩,梅菜香味厚道,啖啖肉配飯,真係想話你知食到我心入面!飲品嗰邊,我哥佬何華田嘅選擇簡直冇得輸。熱辣辣嘅奶,甜美滋味,絕對係飽餐一頓後嘅完美收尾。最後講返轉頭,華安呢度,除咗味道正,位置方便,我仲好欣賞佢哋份量夠充實,價錢公道。忙碌嘅都市生活中,能夠搵到咁樣嘅美食小憩站實在係太好呀!下次見到我仲係呢度吃嘢,千祈唔好奇怪呀!👍🍳🍚