2009-12-25 25 views
胖侶係學校溫完書之後, 肥嘟嘟見今日咁凍, 就話最岩去食羊腩煲。咁我地就去左library 搵邊度有好味羊腩煲食啦! 番到紅磡, 又見幾近學校, 所以就決定去喇!去到哥時只係接近7 點, 所以未算好多人住。入到去問一問個waiter 係咪有羊腩煲食, 佢話有之後就即刻serve 我地坐低, 唔駛一分鐘佢就拎左個羊腩煲出黎喇! 羊腩煲係一早整好, 比個gas 爐我地整番熱就食得! 羊腩煲 - 佢好大煲, 料好多, 2 個人食真係食到好飽, 都只係$98。羊腩好林, 好有羊味, 而且唔算肥, 食落去有「好味過打邊爐肥牛」既感覺! 腐竹好多, 我好鐘意食, 實在太好喇! 好大片, 好林身, 吸埋湯, 真係好正! 加上個湯底, 越煲越濃味, 越食越入味, 總之就係好好味再要讚一讚佢d service, 食食下沿中佢地聞到有濃味, 即刻黎幫我地加水。態度一流, 快手, 有禮貌, 留意食客需要, 總之就好好啦!! 快d 去試下啦!

羊腩煲係一早整好, 比個gas 爐我地整番熱就食得!

加上個湯底, 越煲越濃味, 越食越入味, 總之就係好好味

快d 去試下啦!
羊腩煲
2009-12-17
$55 (Dinner)
羊腩煲