2019-04-06 253 views
今日同朋友約咗去新世紀食一間新開嘅燒肉店到食晚餐啱啱入門口已經見到幾大舊未切嘅和牛放咗係個透明雪櫃到我地叫咗個和牛set, 包咗前菜,小食,刺身,燒肉同炒飯呢到啲味噌湯好香濃,材料都好足刺身好肥美好厚仲好新鮮,特別係三文魚同油甘魚,一擺入口就勁香魚油味超正呢個牛油果蟹子沙律真係好好食,佢係將部份牛油果打成醬混埋落沙律醬到同啲青瓜絲撈埋一齊,食落去有好香濃嘅牛油果味,仲有好多一粒粒好大粒嘅牛油果口感好正,牛油果愛好者必點和牛拼盤有4款唔同部位嘅和牛,每個部位都各有特色,和牛三角就最肥美,食落去入口即溶和牛肋骨就油香同肉味比例最平衡,板腱位就肉味最重,牛眼肉蓋就肉味比油花味重,我自己最鐘意就係牛三角位 雞肉係日本直送,食過日本嘅國產雞肉就知雞味濃就唔駛講,而且好嫩囗同彈牙個條好長嘅香腸係和牛腸嚟,呢個可以燒耐啲有小小焦香會好食好多泡菜和牛炒飯好惹味,好香泡菜味,好醒胃
今日同朋友約咗去新世紀食一間新開嘅燒肉店到食晚餐

啱啱入門口已經見到幾大舊未切嘅和牛放咗係個透明雪櫃到

我地叫咗個和牛set, 包咗前菜,小食,刺身,燒肉同炒飯

呢到啲味噌湯好香濃,材料都好足

三點刺身

超正
牛油果蟹子沙律

呢個牛油果蟹子沙律真係好好食

燒肉拼盤

泡菜和牛炒飯

泡菜和牛炒飯好惹味,好香泡菜味,好醒胃

2019-04-01
$410 (Dinner)
三點刺身
牛油果蟹子沙律