2023-09-22
今日同媽咪嚟咗尖沙咀呢一間黑樺牛食火鍋放題😗顧名思義就係和牛任食啦🤤呢度嘅座位十分企理,我哋坐卡位相當闊落~首先就梗係嗌咗個湯底先啦,野生竹笙松茸菌鍋好足料,除咗大大條嘅竹笙,仲有猴頭菇、冬菇、松茸等等,可以話係越煲越濃😍接著會上前菜,包括有鬼馬油炸鬼同麻辣拼盤,油炸鬼炸得好香口,麻辣拼盤好切合香港人口味🤗再會上一個黑樺牧場精選層架~呢個層架上面有和尚頭、肩胛梅花、豬梅花,仲有墨魚滑同蝦滑~打卡一流,味道又好食😆呢個層架入面,我最鍾意係肩胛梅花同埋墨魚滑😍除咗食牛之外,我哋都加咗任食三重縣嘅蠔🦪😍呢個蠔本身已經係刺身級㗎喇,不過店家會將佢輕輕整熟少少,大約13分鐘之後就食得㗎啦,非常之肥美,有微微海水咸香,好鮮味😌食完呢round之後已經飽飽地🤣我哋當然都有再追加和牛啦~呢度嘅和牛總共有八個唔同部位,我每款都有試到~個人最鍾意特上霜降小排,油脂非常濃郁😍牛前胸同牛頸脊就牛香比較濃,仲有一個幾特別嘅玉子後腰肉,撈埋隻蛋之後令啲肉更加滑👍🏻豚肉方面仲有一款叫醉玫瑰梅花肉,除咗本身有花瓣喺上面,舊肉好似都仲真係有啲花味😌而其他配料都好多選擇同好高質~媽咪都大讚啲菜洗得好乾淨又新鮮呢👍🏻食食下
食食下竟然仲有燉湯飲,冬瓜海鮮湯好好味🥰聽講好似係先到先得架☺️
而飲品方面,佢全部都係自製,鍾意佢有好多唔同嘅茶類😆另外都仲有沙冰架,超正👍🏻
不過好可惜已經飽到上心口,食唔到雪糕🥲下次再嚟先再試吓啦!
整體嚟講都係幾好食,食牛同蠔都可以回返本🤗