2023-06-09
午飯後來了這間隱世小店飲杯咖啡到達既時候餐廳仲未有客人, 點了壺咖啡及兩件蛋糕, 第一次來, 本身都冇咩期望估唔到店長跟據我地既口味, 拎左幾包豆過黎同我地做介紹, 自問唔係好識飲咖啡, 但經過店長講解後, 頓時覺得長了知識! 最後因為想有個比較, 就選了兩款比較不同的咖啡豆來試試。surprise 既係店長真係由磨豆、沖泡至品嚐都同我地go through 整個過程, 對於首次品嚐呢種手沖咖啡既我, 體驗相當新鮮, 飲咖啡也變得多一種樂趣! 蛋糕價格雖然偏貴, 但味道相當不錯。對於這次的用餐體驗十分好,但為店長感到辛苦,因為我地點餐後開始有客人來午膳,店長除了要serve 我地咖啡,仲要做埋廚師,雖然無試到佢既手勢,但目測都整得幾精緻。由於整間餐廳都係one man band,所以建議大家有時間先黎慢慢品嚐
最後因為想有個比較, 就選了兩款比較不同的咖啡豆來試試。
蛋糕價格雖然偏貴, 但味道相當不錯。