2019-03-16
屬於咖啡控的隱世樂園✨ 去開葵興開工順便搵朋友食飯,佢就推介咗呢間名乎其實嘅隱世cafe,到底有幾隱世?坐落工廠區區尾,基本上唔係響果頭返工或者專情過黎的話應該冇人會知,不過環境真係好舒服,冇乜人靜靜地嘆下咖啡傾下計都唔怕嘈,聽講老闆仲係玩開古典音樂,有時仲會搞下音樂會咁添✨同老闆傾咗幾句發現除咗音樂之外對食物都同樣有要求,強調少用人工調味以食出食材本身嘅鮮味✨牛面肉新鮮買返嚟慢火煮嫩近兩日,由一大煲燉到變成一細兜,肉質軟腍但味道上又唔係好強烈,反而個牛香幾突出,薯蓉都另外混咗啲薯仔粒響入面令口感多啲變化✨天使麵口感油潤,用乾番茄同辣椒乾調味,辣勁幾強夠惹味✨當然頭一句已經講呢度係咖啡控樂園,手工咖啡一定唔少得,老闆對沖調嘅心得都唔少,就連杯latte,都話為咗令班蘭味個效果更好而提議轉豆奶,淨係呢份心思已經不得了,而出嚟又真係好過用普通奶,豆奶味同班蘭更match,好有東南亞嘅香氣感而我杯玫瑰latte個花香味夠自然,飲落好幼滑舒服,好高質✨ 以後嚟到葵興工廠區呢個美食沙漠唔洗再煩食咩又唔洗諗搵邊度可以舒舒服服咁抖下喇😗
天使麵口感油潤,用乾番茄同辣椒乾調味,辣勁幾強夠惹味✨