2023-01-31 1836 views
今日去附近商場行街,決定食埋晚餐先走,新春期間好多餐廳冇開,見呢間小店門口有告示話會派飯俾基層,決定入內支持一下餐廳主要係賣清湯腩,潮式滷水類同咖喱類 。。咖喱崩沙腩($68)入到餐廳已經聞到好香咖喱味,所以試下。咖喱係偏向港式風味,有青椒紅椒洋蔥等配料炒香,微辣又夠香,好惹味。崩沙腩入口軟腍,呢碗大部份既崩沙腩仲連住橫膈膜,牛味香濃又肥瘦適中,好食。但美中不足係有幾片只係得肉…咖喱可揀配飯或麵,我選擇左粗麵,以為係一碗乾既粗麵,但原來都有湯。。牛三寶($68)家人揀左配米線,有牛腩,牛筋,牛肚。我試左一片牛腩,入口油脂夠香,牛味香濃,口感有層次。滷水豬大腸($32)份量合理,大腸都夠肥美,不過略嫌滷水唔夠香同有點咸總結:牛腩好食,環境舒適,店員有禮貌,值得一試

餐廳主要係賣清湯腩,潮式滷水類同咖喱類 。

。咖喱崩沙腩($68)

。牛三寶($68)

。滷水豬大腸($32)
份量合理,大腸都夠肥美,不過略嫌滷水唔夠香同有點咸

總結:牛腩好食,環境舒適,店員有禮貌,值得一試