2022-05-13
📍斗滾 (適安大廈) (西環)西環石塘咀山道54-66號適安大廈地下A號舖及1樓AB號舖🤤呢間打邊爐可以飽到上心口😂👉先黎個雞煲🐔⌛️距有計時器,每隔兩分鐘搞一次,搞四次就食得,確保煮得啱啱好😚👅雞煲好入味,雞都幾滑,入面有秀珍菇同豆卜,正🤤雞煲可以無限refill👉之後到海鮮拼盤👅入面有蒜蓉粉絲蒸扇貝,蒸蟶子,鮑魚,蝦🦐,脆肉鯇🐟,仲有烏冬咁,海鮮份量按照人頭計算🧮,海鮮鮮甜,多汁美味,烏冬就自己點多d醬,有dd乾😂👉之後火鍋環節👅係用烏雞瘦肉等熬成湯,先比我地飲左湯之後先再打邊爐,高湯濃郁,好有老火湯嘅感覺,好好飲❤️❤️👅飲完湯打邊爐,距可以任refill牛,d牛好新鮮好有牛味🐮,出面仲有好多嘅配料(魚皮,丸,蔬菜等)🤩👉最後有碗椰汁燉雪燕👅清清涼涼,有d偏甜,不過都好好飲❤️雪燕仲可以補水養顏🥰🥤嘢飲任飲,不過酒要加錢💰:$298(人均)推薦指數:❤️❤️❤️❤️❤️(5❤️最高)
西環石塘咀山道54-66號適安大廈地下A號舖及1樓AB號舖
🤤呢間打邊爐可以飽到上心口😂
👉先黎個雞煲🐔
👉之後到海鮮拼盤
👉之後火鍋環節
👉最後有碗椰汁燉雪燕
👅清清涼涼,有d偏甜,不過都好好飲❤️雪燕仲可以補水養顏🥰
🥤嘢飲任飲,不過酒要加錢
💰:$298(人均)
推薦指數:❤️❤️❤️❤️❤️(5❤️最高)